Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Počela je nova školska godina, vozači oprez!

| Mrkonjić Grad | Utorak, 30. avgust 2022.

 

 

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, u periodu od 24.08. do 23.09.2022. godine, realizovaće niz aktivnosti u okviru republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Obzirom da 01.09.2022. godine počinje nova školska godina kada se očekuje  povećano prisustvo djece u saobraćaju, kako u zonama škola, tako i na trasama kretanja, policijski službenici će preduzeti sve aktivnosti u cilju zaštite najmađih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, pojačano će vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na poštovanje odnosa pješak-vozač, brzina kretanja vozila, tehnička ispravnost autobusa za prevoz učenika, nepropisno parkirana vozila u zonama škola, a biće sankcionisani i svi ostali prekršaji koji mogu da ugroze bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju.

Takođe, tokom mjeseca septembra, za najmlađe učesnike u saobraćaju biće održana predavanja u osnovnim školama, a kako bi se isti upoznali sa pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju.

Policijska uprava Mrkonjić Grad još jednom apeluje na sve vozače motornih vozila na maksimalan oprez u vožnji, naročito u blizini školskih objekata, a roditelji da djecu podsjete na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, kao i na posljedice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.