Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Vozači oprez, počinje škola!

| Banja Luka | Srijeda, 31. avgust 2022.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da budu odgovorni u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i saobraćajne znakove, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju, imajući u vidu da sutra, prvog septembra počinje nova školska godinau Republici Srpskoj.

Sa početkom školske godine očekuje se povećano prisustvo djece u saobraćaju, a za određeni broj njih to znači i prvo samostalno učestvovanje u saobraćaju, te će biti pojačano angažovanje policijskih službenika u cilju zaštite ove kategorije učesnika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske tradicionalno realizuje akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koja se organizuje sa ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju.Tokom septembra, u urbanim zonama i blizini školskih objekata, pojačaće se prisustvo policijskih službenika sa ciljem regulisanja saobraćaja i akcentom na smanjenje brzine kretanja motornih vozila i omogućavanja bezbjednog prelaska ulice za najmlađe kategorije učenikau cilju regulisanja saobraćaja.

Policijski službenici će vršiti pojačanu kontrolu vozila koja vrše organizovani prevoz djece, a ona vozila koja svojim stanjem odaju sumnju da su tehnički neispravna biće upućena na vanredni tehnički pregled.

Jedna od aktivnosti biće organizovanje predavanja za učenike u osnovnim školama, kako bi se najmlađi učenici upoznali sa osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju.