Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pronađen zasad Indijske konoplje i improvizovana labaratorija za vještački uzgoj opojne droge, izvršilac lišen slobode na mjestu izvršenja krivičnog djela

| Istočno Sarajevo | Srijeda, 31. avgust 2022.

 

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organozovani kriminalitet i droge, radeći po akciji „Plantaža 2022“ i sprovodeći operativno taktičke mjere i radnje, dana 30.08.2022. godine oko 08,00 časova pronašli su zasad Indijske konoplje u mjestu Pavlovac, opština Istočna Ilidža i izvršioca na licu mjestu izvršenja krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja  i promet opojnih droga“.

Radi se o licu inicijala D.Đ. iz Istočne Ilidže koje su policijski službenici zatekli na mjestu izvršenja djela,  te isto lišili slobode.

Izvršenim uviđajem na licu mjesta pronađeno je devet stabljika ukupne mase 7,5 kilograma.

             Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilašta Istočno Sarajevo izvršeni su pretresi stana i pomoćnih objekata, kao i vozila koje koristi D.Đ., kojom prilikom je u stanu pronađena improvizovana labaratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuana sa pratećom opremom, tegla sa saržajem opojne droge marihuana i digitalna vaga za precizno mjerenje.

 U toku je rad na dokumentovanju predmeta.