Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač u Drvaru

| Banja Luka | Utorak, 13. septembar 2022.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je danas u ime Vlade Republike Sprke i predsjednika Republike Srpske posjetio tekstilni pogon firme "Jumko" u Drvaru, te ovom prilikom istakao da je taj pogon značajan za malu povratničku opštinu jer je zaposleno stotinjak žena.

Ministar Lukač je istakao da je to omogućeno zahvaljujući Srbiji i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je prepoznao potrebu zapošljavanja povratnika u Drvaru koji nemaju drugih mogućnosti da se zaposle.

On je naglasio da je "Jumko" veliki brend u regionu i da je sa izaslanikom predsjednika Srbije Miloradom Veljovićem razgovarao o mogućnostima širenja tog pogona i zapošljavanja većeg broja radnika.

"Oni već pokušavaju da osvoje tržište u Republici Srpskoj i BiH, šireći brend `Jumka`", rekao je ministar Lukač.

Prema njegovim riječima, najbitnije je da se povećava broj zaposlenih u Drvaru, da ljudi imaju mogućnost zaposlenja, jer u svim drugim oblastima imaju veoma malo mogućnosti da rade i obezbjede egzistenciju da bi ostali na svojim ognjištima.

Ministar Lukač je danas posjetio ovo preduzeće u Drvaru sa Veljovićem i načelnikom opštine Dušicom Runić, te prisustvovao „Danima sjećanja“ povodom završetka izgradnje i otvaranja centralnog spomenika poginulim borcima i civilima u odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine.

„Čast mi je što sam danas ovim povodom u Drvaru, i što je danas osveštan spomenik poginulim borcima, osveštan krst koji sija nad Drvarom, znak da i dalje mislimo na njih i njihovu žrtvu. Vi Drvarčani ste se ponovo vratili na svoje ognjište i pamtite i poštujete one što su dali svoje živote za slobodu. Vlada Srpske i Srbije će i dalje podržavati građane Drvara da ostanu na svojim ognjištima“ zaključio je ministar Lukač.