Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Tri lica osumnjičena za ugrožavanje sigurnosti, tjelesnu povredu i pokušaj iznude

| Kozarska Dubica | Srijeda, 14. septembar 2022.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor 13.09.2022. godine postupili su po prijavi da je ispred kuće oštećenog lica G.B. u Kozarskoj Dubici došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa licima N.R. iz Laktaša, N.R. iz Banja Luke i D.D. iz Prnjavora, te da je jedno lice upotrijebilo vatreno oružje.

Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su kriminalističku obradu lica N.R., N.R. i D.D. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Iznuda“ u pokušaju, „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Tjelesna povreda“.

Kriminalističkom obradom uvrđeno je da su osumnjičena lica došla do kuće oštećenog u Kozarskoj Dubici sa namjerom regulisanja načina izmirenja potraživanja koje firma iz Prnjavora čiji su radnici osumnjičeni, ima prema firmi vlasništvo oštećenog, te nakon verbalne svađe, fizički napali oštećenog nanijevši mu tjelesne povrede. Tokom sukoba osumnjičeni N.R. iz Banja Luke upotrijebio je vatreno oružje ispalivši jedan hitac u vazduh.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor od osumnjičenog N.R. privremeno je oduzet pištolj „Glock“ kalibra 9mm sa 13 komada pripadajućih metaka, dok je od lica G.B. oduzet pištolj marke „Bereta“ kalibra 7,65mm sa sedam metaka.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica N.R., N.R. i D.D. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Tjelesna povreda“ i „Iznuda“ u pokušaju.