Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljeno KD „Teška krađa“

| Banja Luka | Petak, 16. septembar 2022.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 15.09.2022. godine, izvršili su kriminalističku obradu nad licima inicijala R.P. i A.L. oba iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Teška krađa“.

Navedena lica se sumnjiče da su u toku noći 13/14.09.2022. godine, upotrebom fizičke snage djelovala na prozor porodične kuće koja se nalazi u ulici Omladinska, Grad Laktaši, ušli u unutrašnjost gdje su pronašla i otuđila tri mašine za rudarenje kriptovaluta u kojima su se nalazile grafičke kartice, a potom se sa otuđenim predmetima udaljila u nepoznatom pravcu. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 18.000KM.

Pronađeni su i privremeno uz potvrdu oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.