Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pojačane aktivnosti u Novom Gradu

| Prijedor | Ponedeljak, 31. oktobar 2022.

           

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima Jedinice Žandarmerije, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja 29.10.2022. godine izvršili su operativno taktičku mjeru racije, te na osnovu naredbe za pretres Osnovnog suda Novi Grad izvršili pretres jednog objekta predviđenog za odmor i organizaciju proslava u Novom Gradu, a sve u cilju provođenja planskih aktivnosti iz oblasti sprečavanja zloupotrebe opojnih droga. Tokom izvođenja operativno taktičke mjere i radnje racije, u navedenom objektu je pronađena zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase od 18,79 grama.

U vezi navedenog utvrđeno je da je zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i metalnu mrvilicu za istu u navedeni obekat donio A.K. iz Novog Grada i dao je na uživanje drugim licima koja su se tu nalazila na proslavi rođendana. O svemu obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

U nastavku aktivnosti, policijski službenici su na lokalnom putu u mjestu Rudice, opština Novi Grad izvršili kontrolu vozača  B.K. iz Novog Grada koji je upravljao vozilom marke „Opel“, kom prilikom je utvrđeno da je isti pozitivan na opojnu drogu kanabis. Zbog počinjenog prekršaja iz člana 173. ZOOBS-a vozač B.K. isključen iz saobraćaja, lišen slobode, te protiv njega je pokrenut prekršajni postupak izdavanjem prekršajnog naloga. Daljom kontrolom vozača i vozila, te provjerom putem ASF baze Interpola utvrđeno je da  se navedeno vozilo potražuje povodom prijave da je isto ukradeno.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica A.K. iz Novog Grada biće podnesen izvještaj za krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.