Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za vikend oduzeta droga u Banjaluci

| Banja Luka | Ponedeljak, 31. oktobar 2022.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, radeći na sprečavanju činjenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u dane proteklog vikenda, lišili su slobode tri lica inicijalaD.J., N.D. i N.P., svi iz Banjaluke,dok je licu B.G. iz Tuzle izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga, a lice D.V. iz Banjaluke lišeno je slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 173. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila marke „Fiat“ kojim je upravljalo lice D.V., dok se lice D.J. nalazilo kao suvozač u navedenom vozilu. Prilikom kontrole, lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je kod lica D.V. utvrđeno prisustvo opojne droge „Kanabis – THC 10“ i „Kokain – SOS“, a kod ica D.J. utvrđeno prisustvo opojne droge „Amfetamin – AMR“, „Kanabis – THC 10“ i „Kokain – SOS“. Takođe, kod lica D.J. je pronađena i oduzeta PVC vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ bruto mase 1,40 grama.

Kod lica N.D. pronađeno je i oduzeto oko 0,66 grama, a kod lica N.P. oko 0,65 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. Kod lica B.G. pronađena je i oduzeta PVC vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin“ ukupne bruto mase 1,37 grama.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.