Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Lišeno slobode lice iz Tuzle koje je na području opštine Petrovo omogućilo drugim licima da konzumiraju opojnu drogu

| Doboj | Ponedeljak, 14. novembar 2022.

 

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 13.11.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala A.M.  iz Tuzle, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 13.11.2022. godine, oko 17,30 časova, u mjestu Sočkovac, područje opštine Petrovo, izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Opel” kojim je upravljalo lce inicijala A.M. iz Tuzle,  kod koga su tom prilikom pronašli i oduzeli dvije flašice u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 4,6 grama, dvije metalne drobilice, dvije vrećice sa tragovima zeleno-smeđe boje koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne mase od 1,5 grama. Lice inicijala A.M. je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu i istom je izdat prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz člana 220. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres navedenog putničkog automobila, prilikom čega je pronađena i oduzeta  ručno pravljena cigareta tzv. „Džoint“ sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne mase od 1,6 grama i ostatak „Džointa“ ukupne težine od 0,4 grama.

U navedenom vozilu su se nalazila i lica inicijala M.M. i D.S., oba iz Tuzle, prilikom čega je utvrđeno da im je lice inicijala A.M. omogućavalo da konzumiraju opojnu drogu.