Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Policijski orkestar MUP-a Srpske održao tradicionalni koncert povodom krsne slave

| Banja Luka | Utorak, 22. novembar 2022.

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održao je sinoć u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor Banjaluci peti po redu koncert u čast krsne slave Ministarstva - Svetog arhangela Mihaila.

Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić izjavila je da je koncert u Banskom dvoru prilika da se, ne samo obilježi slava MUP-a, nego i da se počaste građani i policija Srpske.

Policijski orkestar obilazi sve gradove u Republici Srpskoj, ali i šire. Orkestar je zamišljen kao protokolarni, za potrebe MUP-a, ali jednako tako i za potrebe Vlade i Palate predsjednika Srpske, navela je načelnica Atlagić.

Ona je podsjetila da je Policijski orkestar imao priliku i da svira na inauguraciji za novoizabranog predsjednika Republike Srpske, kao i na polaganju vijenaca za značajnije datume u istoriji srpskog naroda.

Koncertu Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske prisustvovao je predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, ministri u Vladi, kao i veliki broj građana Republike Srpske.

Policijski orkestar MUP-a Srpske sinoć je premijerno izveo Marš general Simić posvećen general Novici Simiću, a na repertoaru su se, pored ostalog, našle domaće i strane filmske, zabavne i narodne numere.