Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Kod lica A.Z. prilikom lišenja slobode pronađena opojna droga

| Banja Luka | Srijeda, 23. novembar 2022.

 

 

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 22.11.2022, lišili su slobode lice inicijala A.Z. iz Laktaša, na osnovu tri raspisane centralne potjernice zbog počinjenih krivičnih djela „Teška krađa“, Teška tjelesna povreda“ i „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, te raspisa o traganju zbog krivičnog djela „Ugožavanje sigurnosti“.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici, izvršili su kontrolu putničkog vozila marke „Audi“ u kojem se lice A.Z. nalazilo kao putnik. Izvršenom provjerom u vezi sa navedenim licem utvrđeno je da su za istim po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci raspisane tri potrage – centralna potjernica, te raspisa o traganju Policijske stanice Banjaluka Lazarevo.

Prilikom lišenja slobode, policijski službenici su izvršili pregled lica A.Z. kojom prilikom su pronašli i oduzeli određenu količinu biljne materije smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Hašiš“, upakovanu u prozirni tanki celofan i prozirnu tanku plastičnu vrećicu sa tragovima praha bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Lice A.Z. će nakon završene kriminalističke obrade biti predato policijskim službenicima Okružnog centra Sudske policije Banjaluka.