Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode za krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti

| Mrkonjić Grad | Četvrtak, 24. novembar 2022.

 

  

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 23.11.2022. godine,  lišili su slobode lice inicijala V.G. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivičo djelo Ugrožavanje sigurnosti.

Naime, 23.11.2022. godine, oko 14,00 časova, policijski službenik Policijske stanice Šipovo prilikom vraćanja sa posla kretao se trotarom u ulici Prve šipovačke brigade, opština Šipovo, i tom prilikom primjetio putnički automobil marke „Astra“ kojim je upravljao V.G. kako se kreće istom ulicom iz suprotnog pravca. U momentu kada je osumnjičeni V.G. primjetio policijskog službenika na trotoaru prešao je vozilom u suprotnu traku i uputio se u pravcu policijskog službenika, te prišavši u neposrednu blizinu istog, ponovo naglo skrenuo i nastavio dalje da se kreće istom ulicom. Osumnjičeni V.G. je lišen slobode te je nad istim izvršeno testiranje na prisustvo opojnih droga prilikom čega je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se nad osumnjičenim licem izvrši kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.