Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održana edukativna predavanja na temu ,,Stop vršnjačkom nasilju“

| Gradiška | Četvrtak, 24. novembar 2022.

 

 

            U cilju sprečavanja maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, a u sklopu preventivne kampanje pod nazivom ,,Stop vršnjačkom nasilju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, su danas u Kulturnom centru u Gradišci održali edukativna predavanja za učenike osnovnih škola ,,Vasa Čubrilović“ i ,,Kozarska djeca“ iz Gradiške.

Cilj predavanja jeste, da se učenici, informišu o sprečavanju vršenja svih oblika maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i koje su sankcije predviđene za maloljetne izvršioce u slučaju počinjenog prekršaja i krivičnog djela.

            Takođe, predavanje je održano sa ciljem da se učenicima ukaže na opasnosti sa kojima se mogu susresti ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, ali i edukacije mladih na koji način da koriste ‘’Facebook“  i ‘’Instagram'' i kako da zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od strane drugih lica.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška će i u narednom peridu  nastaviti sa edukativnim predavanjima na navedenu temu.