Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U nastavku akcije „Balkon“ pronađena opojna droga

| Banja Luka | Petak, 25. novembar 2022.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 25.11.2022. godine, u nastavku operativne akcije kodnog naziva „Balkon“, izvršili su kriminalističku obradu nad licima inicijala D.M. iz Prijedora i D.D. iz Banjalukezbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Na području Grada Laktaši, izvršen je pretres kuće koju koristi lice D.M. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sledeći predmeti: dvije staklene tegle u kojima se nalazi zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase oko 800 gr, dva pakovanja PVC folije u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ ukupne bruto mase 4,06 gr, dvije mrvilice sa tragovima zelene biljne materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, tri digitalne vage, oprema za vještačku proizvodnju opone droge „Marihuane“, četrdeset komada metaka kalibra 7,62mm, PVC šprica zapremine 5ml u kojoj se nalazi tečnost tamne boje, čiji izgled i miris asociraju na ulje „Kanabisa“

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Osnovnog suda u Banjaluci, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka će protiv navedenih lica biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.