Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljeno KD teška krađa i krađa

| Banja Luka | Petak, 25. novembar 2022.

  

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, 24.11.2022. godine, izvršili su kriminalističku obradu nad licem A.A. iz Vukosavlja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Teška krađa“ i „Krađa“.

Navedeno lice se sumnjiči se da je krivično djelo „Teška krađa“ izvršio dana 09.11.2022. godine, na način da je u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, iskoristio odsustvo vlasnika porodične kuće u mjestu Velika Ilova, opština Prnjavor, ušao u unutašnjost kuće, gdje je pronašao i otuđio novac u iznosu od 180,00 KM. Takođe, lice A.A. se sumnjiči da je dana 12.05.2021. godine izvršio krivično djelo „Krađa“, na način da je iskoristio odustvo vlasnika porodične kuće u mjestu Mrčaj, opština Prnjavor, te je u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, ušao u unutašnjost kuće, gdje je pronašao i otuđio novac u iznosu od oko 60,00 KM.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.