Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održana edukativna predavanja na temu ,,Stop vršnjačkom nasilju“

| Mrkonjić Grad | Utorak, 29. novembar 2022.

 
 
 
     U okviru preventivne kampanje pod nazivom ,,Stop vršnjačkom nasilju“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske koja ima za cilj sprečavanje maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su, danas 29.11.2022. godine, u Osnovnoj školi „Petar Kočić“ Mrkonjić Grad organizovali edukativna predavanja za učenike koja je održao inspektor Uprave za policijsku obuku.
     Cilj predavanja jeste, da se učenici, informišu o sprečavanju svih oblika maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i koje su sankcije predviđene za maloljetne izvršioce u slučaju počinjenog prekršaja i krivičnog djela.
      Takođe, predavanje je održano sa ciljem da se učenicima ukaže na opasnosti sa kojima se mogu susresti ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže, ali i edukacije mladih na koji način da koriste ‘’Facebook“  i ‘’Instagram'' i kako da zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od strane drugih lica.
Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad će i u narednom peridu  nastaviti sa edukativnim predavanjima u osnovnim i srednjim škola. na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad