Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na području Policijske uprave Mrkonjić Grad stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

| Mrkonjić Grad | Utorak, 29. novembar 2022.

 

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, danas 29.11.2022. godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za mjesec oktobar 2022. godine. Konferenciji su prisustvovali načelnik Uprave Milan Milekić, zamjenik načelnikaUprave Branislav Karaulac i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

Uvodnim izlaganjem, prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Milan Milekić koji je istakao da je u oktobru mjesecu 2022. godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Gradbilo zadovoljavajuće, te da u izvještajnom periodu nije bilo evidentiranih krivičnih djela niti događaja koji bi izazvali veću uznemirenost građana.Takođe, nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Milekić je istakao da je u posmatranom periodu evidentirano 12(17) krivičnih djela, što je manje za 5 krivičnih djela ili 29,4% u odnosu na uporedni period. Od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela 10 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 1 iz oblasti privrednog kriminalitetai 1 krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Koeficijent rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 83,3%, a koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu iznosi 66,67%.

U oktobru mjesecu 2022. godine evidentirano je 19(17) slučajeva narušavanja javnog reda i mira, više za 2 narušavanja ili 11,8% u odnosu na uporedni period. Prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentiranasu22(23) prekršaja, manje za jedan prekršaj ili 4,3%.

Što se tiče bezbjednosti saobraćaja, Milekić je istakao da je evidentirano 25(24) saobraćajnih nezgoda, što više za jednu nezgodu nego u uporednom periodu. Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima, od čega 1 sa poginulim licem i 5 sa lakše povrijeđenim licima, dok nije bilo evidentiranih teže povrijeđenih lica. U saobraćajnim nezgodana 1 lice je smrtno stradalo i 6 lica je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zahvaljujući konstantnim aktivnostima policijskih službenika, iz saobraćaja je isključeno 69  vozila i 31 vozač, od čega najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola 25 vozača.