Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Kod lica pronađena marihuana

| Mrkonjić Grad | Srijeda, 30. novembar 2022.

 

            Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 29.11.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala M.J. iz Šipova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.

            Naime, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Mrkonjić Grad, 29.11.2022. godine, na osnovu usmene naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad izvršili su pretres pordične kuće i pomoćnih objekata u ulici Braće Jugovića, opština Šipovo, koje koristi osumnjičeno lice M.J. iz Šipova i tom prilikom pronađena je i oduzeta jedna pvc vrećica u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

            O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurnitužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmetau redovnoj proceduri dostavi izvještaj opočinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga“.