Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Dva lica lišena slobode zbog krivičnog djela ucjena

| Laktaši | Srijeda, 30. novembar 2022.

             

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 29.11.2022. godine, izvršili su kriminalističku obradu nad dva lica inicijala D.R. i R.Z. oba iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Ucjena“.

Lice D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinilo u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do dana 23.11.2022. godine, putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

Lice R.Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinilo u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do dana 29.11.2022. godine, takođe putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.