Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pojačane aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnim drogama

| Doboj | Srijeda, 30. novembar 2022.

 

 
Policijski službenici Policijske stanice  Doboj 1,  28.11.2022. godine,  lišili su slobode lica inicijala  F.M. i M.M. oba sa područja grada Doboja,  zbog osnova sumnje da su izvršila krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i putničkih automobila  koje koriste lica inicijala F.M. i M.M., oba sa podurčja grada Doboja, prilikom čega je pronađena i oduzeta opojna droga, hladno oružje i municija.
Kod kuće koju koristi lice inicijala F.M. je zatečeno lice inicijala R.K. sa područja opštine Tešanj, FBiH, prilikom čega je kod istog pronađena i oduzeta  ručno pravljena cigareta tzv. „džoint“ ukupe težine od 0,9 grama.
Kod lica inicijala M.M. je pronađena i oduzeta drobilica za duvan i ručno pravljeni paketić u kome se nalazila bijela praškasta materija ukupne težine od 1,4 grama. Kod lica inicijala F.M. je pronađen i oduzet paketić u kome se nalazila sasušena biljna materija ukupne težine od 2,1 gram, paketić u kome se nalazila bijela praškasta materija ukupne težine od 4,3 grama, paketić u kome se nalazila bijela praškasta materija ukupne težine od 25 grama i jedan samostrel sa  metalnom strelicom.
Istog dana izvršen je i pretres kuće koju koristi lice inciijala M.M. sa područja grada Doboja, prilikom čega je pronađena i oduzeta puška sa mecima, paketić u kome se nalazila biljna materija ukupne težine od 13 grama i paketić sa bijelom praškastom materijom ukupne težine od 33,1 gram.