Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Bijeljina održala redovnu konferenciju o rezultatima rada

| Bijeljina | Srijeda, 30. novembar 2022.

 

 U prostorijama Policijske uprave Bijeljina održana je danas redovna konferencija o rezultatima rada za mjesec oktobar 2022. godine. Na današnjoj konferenciji je rečeno, da je u mjesecu oktobru nadležnim tužilaštvima podneseno je 59 izvještaja, kojima je prijavljeno 65 lica, zbog osnova sumnje da su počinili 75 krivičnih djela.   Od ukupnog broja prijavljenih lica, 58 je muškog i sedam ženskog pola. Izdvojili bi, da je evidentirano i devet povratnika u izvršenju krivičnih djela. Zabilježena su i dva maloljetnika u izvršenju krivičnih djela. Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela iznosi oko 87%.
Stanje bezbjednosti na području naše Uprave možemo ocjeniti kao zadovoljavajuće.
Protiv imovine evidentirna su 32 krivična djela, što je za oko 10% više u odnosu na uporedni period. Koeficijent rasvsjetljenosti ovih krivičnih djela je 75%.
U mjesecu oktobru 2022. godine evidentirana su 34 slučaja narušavanja javnog reda i mira, što je za 8% manje u odnosu na uporedni period. Evidentirano je 40 lica koja su počinila prekršaje od čega je 38 muškog i dva lica ženskog pola. Nisu evidentirani maloljetnici u vršenju prekršaja, kao ni narušavanja javnog reda i mira od strane pet ili više lica.
Tokom mjeseca oktobra evidentirano je 110 saobraćajnih nezgoda, nisu evidentirane nezgode sa smrtno stradalim licima, zabilježeno je pet sa teže povređenim, dok je 20 sa lakše povređenim licima
Napomenuo bih naše sugrađane, da je od 01. novembra do 01. aprila obavezno korištenje zimske opreme.  Apelujem na sve vozače da poštuju zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom kako bi zaštitili sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.