Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na području Policijske uprave Bijeljina od 01. decembra pojačana kontrola brzine

| Bijeljina | Srijeda, 30. novembar 2022.

 

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja dominantan uzrok težih oblika saobraćajnih nezgoda, na području Policijske uprave Bijeljina od sutra 01.12. do  31. 12. 2022. godine uz pomoć tzv. „presretača“ vršiće se pojačana kontrola brzine kretanja vozila.

Kontrola brzine kretanja vršiće se prevashodno na magistralnim putnim pravcima na lokalitetima gdje se najčešće događaju  saobraćajne nezgode sa nastradalim licima, kao i na području  ulične mreže grada Bijeljine.

Stanje bezbjednosti saobraćaja  u mjesecu oktobru ocijenjeno je kao zadovoljavajuće zbog smanjenja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, u 110 nezgoda nije bilo poginulih, šest lica je teže i 26 lica lakše povrijeđeno, a 19 saobraćajnih nezgoda izazvali su vozači pod dejstvom alkohola.Evidentirano je 1.550 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja je isključen 101 vozač, od toga 93 zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Policijska uprava Bijeljina, apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada je u pitanju ograničenje brzine kretanja, jer odgovornim ponašanjem doprinosimo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.