Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Direktor Kostrešević na Strateškom forumu glavnih tužilaca i direktora policijskih agencija u BiH

| Banja Luka | Srijeda, 30. novembar 2022.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević prisustvovao je XXVI sastanaku rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija na strateškom nivou -Strateški forum, koji je juče i danas održanu prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu.

Na sastanku je predstavljeno novo Uputstvo o postupanju i saradnji ovlaštenih službenih lica i tužilaca u provođenju radnji dokazivanja u toku istrage i Preporuke iz Trećeg Peer Review  izvještaja – stručna analiza borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na osnovu konkretnih predmeta – prijedlog mjera i aktivnosti iz oblasti saradnje tužilaštava i policijskih agencija.

Forumu su prisustvovali glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, glavni federalni tužilac Federalnog tužilaštva Federacije BiH Munib Halilović, v.d. glavnog tužioca Republičkog tužilaštva Republike Srpske Miodrag Bajić, glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH Zekerija Mujkanović, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, glavni inspektor Federalne uprave policije Mirko Kuprešaković, šef policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i predstavnici projekta Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Amila Rahić i Aleksandra Todorović.