Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

U toku je realizacija kampanje „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“

| Trebinje | Subota, 10. decembar 2022.

Policijska uprava Trebinje od 05. do 30. decembra 2022. godine, realizuje preventivnu kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“. Osnovni cilj kampanje je da se građani upoznaju koje se posljedice nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi. Događaji u kojima se upotrebljava vatreno oružje zavisno od načina upotrebe i posljedica koja nastane mogu se sankcionisati po Krivičnom zakonu Republike Srpske, Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o oružju i municiji.

Policijski službenici će u toku kampanje da ostvare kontakte sa predsjednicima mjesnih zajednica, sa zajednicama etažnih vlasnika i drugim subjektima da upoznaju građane koje su opasnosti upotrebe vatrenog oružja i koje su sankcije prema važećim zakonskim propisima.

Takođe, s obzirom da nam predstoji period novogodišnjih i božićnih praznika kada je veća upotreba pirotehničkih sredstava, policijski službenici će da pojačaju kontrolu objekata koji se bave prodajom pirotehničkih sredstava. U školama će biti realizovana predavanja o opasnostima pirotehničkih sredstava i koje posljedice može da izazove nestručna upotreba pirotehničkih sredstava.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da praznike proslavimo bez vatrenog oružja, u miru i blagostanju.