Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

15. sastanak Operativne grupe za borbu protiv nedozvoljene trgovine drogama SECI Regionalnog centra

| Banjaluka | Utorak, 28. april 2009.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske domaćin je 15. sastanka Operativne grupe za borbu protiv nedozvoljene trgovine drogama SECI Regionalnog centra koji će biti održan 28. i 29. aprila 2009. godine u velikoj konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

      Sastanku, na kojem će se razgovarati o aktivnostima koje se provode na području jugoistočne Evrope u pogledu borbe protiv nedozvoljene trgovine drograma, kao i budućim aktivnostima, prisustvovaće predstavnici agencija za provođenje zakona 13 država članica SECI Regionalnog centra, te predstavnici SAD, Holandije, NJemačke, Češke Republike, Francuske, Španije, kao i predstavnici Ministarstva pravde SAD (ICITAP), EUPM-a, OSCE-a, misije EUBAM-a. EROPOL-a i UNODC-a.  

      

     Snimatelji će imati priliku da sutra, 28. aprila u 9,30 časova snime početak sastanka, a konferencija za novinare biće održana u 10 časova u Pres centru Vlade Republike Srpske.

     Novinarima će se na pres konferenciji obratiti ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, komesar EUPM-a Stefan Feler i zamjenik direktora SECI Regionalnog centra i šef Odsjeka za operativnu podršku Jon Gabrijel Sotiresku.