Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Dva lica lišena slobode u subotu u Laktašima

| Banja Luka | Ponedeljak, 19. decembar 2022.

 

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 17.12.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala A.V. iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Tjelesna povreda“, a lice S.P. iz Laktaša zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Naime, istog dana oko 22,15 časova, prijavljeno je da ispred ugostiteljskog objekta u Laktašima nalazi lice sa vidim povredama u predjelu glave. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom-kliničkom centru Republike Srpske.

Preduzimanjem mjera i radnji policijski službenici su utvrdili da se lice A.V. može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela, te je lišeno slobode i podvrnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,02 g/kg alkohola u organizmu.

Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta, lice S.P. je vrijeđalo i ometalo policijske službenike, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, nakon čega je lišeno slobode. Navedeno lice je podvrnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,18 g/kg alkohola u organizmu.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica A.V. biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a protiv lica S.P. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.