Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Tokom kontrole pobjegao iz putničkog automobila koji mu je potom oduzet

| Doboj | Srijeda, 21. decembar 2022.

 

     Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 20.12.2022. godine, od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja oduzeli su putnički automobil marke “Audi A6”.

   Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 20.12.2022. godine, oko 11,40 časova,  izvršili su kontrolu putničkog automobila marke „Audi A6” u kojem su uočila lice od ranije poznato policijskim službenicima  kao višestruki povratnik za prekršaje iz oblasti saobraćaja te upravljanjem putničkim automobilom pod dejstvom opojnih droga. Nakon što su policijski službenici zaustavili navedeni putnički automobil navedeno lice se oglušilo o sve naredbe policijskih službenika i trčećim korakom se udaljilo sa lica mjesta. Neposredno nakon navedenog lice inicijala K.A.  iz Doboja je lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. (Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i isto je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola i opojnih droga u organizmu.

     Takođe, izvršenom provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je da isto ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od  7.040 KM. 

     Protiv navedenog lica će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.