Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Jedno lice smrtno stradalo u saobraćajnoj nezgodi u Gacku

| Gacko | Nedelja, 25. decembar 2022.

 

Policijska stanica Gacko je oko 18:50 časova, 24. decembra 2022. godine, zaprimila prijavu da se u mjestu Gračanica, opština Gacko, na magistralnom putu Gacko – Nevesinje, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putnički automobili: marke „Audi, tip A4 kojim je upravljalo lice inicijala O.K. iz Gacka i marke „Volkswagen“, tip „Passat, kojim je upravljalo lice inicijala M.U. iz Gacka i pješak, lice inicijala M.M.

U saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao pješak inicijala M.M. iz Nevesinja.

Na licu mjesta uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Gacko, zajedno sa dežurnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Lice inicijala O.K. je lišeno slobode 24. decembra 2022. godine i policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vozače da u narednim novogodišnjim i božićnim praznicima poštuju zakonska ograničenja brzine i da ne voze pod uticajem alkohola, lijekova ili psihoaktivnih supstanci. Prekoračenje brzine i vožnja pod uticajem alkohola, lijekova ili psihoaktivnih supstanci su glavni uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, vrlo često sa najtežim posljedicama.