Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Završena naprednaobuka za policijske službenike Žandarmerije MUP-a Republike Srpske

| Banja Luka | Četvrtak, 29. decembar 2022.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević danas su u Centru za obuku prisustvovali uručenju uvjerenja I grupi polaznika napredne obuke za policijske službenike Žandarmerije MUP-a Republike Srpske.

Naprednu obuku završilo je 37 polaznika pripadnika Žandarmerije, a sama obuka trajala je dva i po mjeseca.

Ministar Karan je rekao da policijski službenici koji prođu osnovnu i naprednu obuku sasvim sigurno mogu da odgovore i na najsloženije bezbjednosne izazove koji mogu stati pred Republiku Srpsku i da ne postoji takav bezbjednosni izazov za koji naši policajci nisu opremljeni i obučeni.

On je istakao da MUP Srpske ima elitne jedinice koje mogu da štite ustavni poredak Republike Srpske, život i imovinu građana i profesionalno obavljaju ostale zadatke.

                To nam daje obavezu da održimo bezbjedno stanje u Republici i da dalje jačamo naše policijske kapacitete da mogu, kao i do sada, da odgovore bezbjednosnim izazovima istakao je ministar Karan.

                Ministar Karan danas je obišao i Centar za obuku, te izrazio zadovoljsto uslovima u Centru za obuku koji policijskim službenicima obezbjeđuje obuku po najvećim standardima.