Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Za vrijeme praznika Policijska uprava Trebinje će realizovati pojačane aktivnosti s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti

| Trebinje | Petak, 30. decembar 2022.

  

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će do 20. januara 2023. godine da realizuju pojačane aktivnosti radi očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti.

S obzirom da nastupaju novogodišnji i božićni praznici, kada se očekuje veći priliv domaćeg stanovništva u istočnu Hercegovinu, kao i dolazak određenog broja turista na organizovani doček Nove godine na Trgu slobode u Trebinju, policijski službenici će pojačati prisustvo na terenu u dnevnim i noćnim časovima.

Takođe, policijski službenici će u skladu sa operativnim informacijama po potrebi realizovati i operativno-taktične mjere i radnje s ciljem osiguravanja subjektivne i objektivne bezbjednosti građana i njihove imovine.

Policijski službenici će u dane praznika pojačati kontrolu vozača putničkih automobila sa akcentom na vožnju pod uticajem alkohola, lijekova ili psihoaktivnih supstanci. Podsjećamo, da je na teritoriji koju operativno pokriva Policijska uprava Trebinje, od 29. avgusta 2022. godine, u funckiji sedam stacionarnih radara.

Policijska uprava Trebinje još jednom apeluje na sve građane da se u vrijeme praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.