Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljeno krivično djela teška krađa kojim je pričinjena veća materijalna šteta

| Gradiška | Petak, 30. decembar 2022.

 

 

            Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 29.12.2022. godine identifikovali su i lišili slobode lice inicijala D.K. iz Srpca, koji se sumnjiči da je na području opštine Srbac, zajedno sa tri maloljetna lica, počinio krivično djelo ,,Teška krađa“ i lice inicijala R.Š. iz Srpca, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela ,,Prikrivanje“ i ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

            Naime, u Policijsku stanicu Srbac, 28.12.2022. godine oko 16,20 časova, oštećeni je prijavio da je u mjestu Resavac, opština Srbac, od strane nepoznatog lica ili više njih, izvršena provala u dvije porodične kuće, iz kojih je otuđena veća količina novca, oružje, televizori, razni alati, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 25 000 KM.

Operativnim radom policijskih službenika, identifikovan je i lišen slobode D.K. koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo ,,Teška krađa“ sa tri maloljetna lica na način da su upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na ulazna vrata na dvije porodične kuće oštećenog, ušli u unutrašnjost i iz istih otuđili navedene predmete.

Daljim radom policijskih službenika, lišeno je slobode lice inicijala R.Š. koji se sumnjiči da je od lica D.K. otkupio lovačku pušku koja potiče iz krivičnog djela ,,Teška krađa“, dok su kod istog pronađene i oduzete dvije ručne bombe.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac nastavljaju preduzimati operativne mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmeta.

 

 O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni tužilac za maloljetnike, koji su naložili da se nakon kompletiranja predmeta protiv lica D.K. i tri maloljetna lica podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,,Teška krađa“, a protiv lica R.Š. izvještaj za počinjena krivična djela ,,Prikrivanje“ i ,,Nedozvoljena porizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.