Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Apel građanima povodom predstojećih praznika

| Banja Luka | Petak, 30. decembar 2022.

 

Policijska uprava Banjaluka realizovala je niz mjera i aktivnosti u sklopu kampanje Slavi odgovornoMinistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpke, u sklopu koje su građani upoznati sa opasnostima i o mogućim posledicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao zakonskim odredbama sankcionisanja za nezakonitu upotrebu.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 29.12.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala Z.Ć. iz Banjaluke zbog počinjenih prekršaja iz člana 34.,40. i 41. Zakona o oružju i municiji. Naime, navedeno lice je u ugostiteljskom objektu u Banjaluci na vidnom mjestu držalo gasni pištolj, a čiju nabavku, držanje i nošenje nije prijavilo nadležnom organu. Lice Z.Ć. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge „Kokain“. Navedeni gasni pištolj je uz potvrdu oduzet, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Apelujemo na građane da predstojeće praznike obilježe na miran i dostojanstven način, da ne koriste vatreno oružje, petarde i ostala pirotehnička sredstva, kako ne bi došlo do uznemiravanja građana, samopovređivanja ili povređivanja drugih lica. Posebno apelujemo, na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.