Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Na području PU Zvornik podijeljen materijal povodom kampanje „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“

| Zvornik | Petak, 30. decembar 2022.

 
 
Povodom obilježavanja kampanje „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“, od 05. do 30 decembra 2022. godine, sve policijske stanice na području Policijske uprave Zvornik organizovale su podjelu letaka i promotivnog materijala na najfrekventnijim ulicama i trgovima, pod nazivom „Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije muzički instrument“. 
           Ovom prilikom su policijski službenici Policijske uprave Zvornik građanima dijelili promotivni materijal  i pružali informacije o mogućim i neželjenim posljedicama koje proizilaze iz nestručne i nezakonite upotrebe vatrenog oužja i pirotehnike na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.                                  
           Sam cilj podjele letaka jeste da se široj još jednom skrene pažnja na odgovorno ponašanje svih građana, kako bi predstojeće praznike dočekali mirno i dostojanstveno, i kako bi zajedno doprinijeli što bezbjednijem okruženju. 
Apelujemo na građane da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122, koji može da bude i anoniman.