Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Šest lica lišeno slobode zbog zloupotrebe opojne droge

| Banja Luka | Četvrtak, 12. januar 2023.

 
 
     Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 11.01.2023. godine, radeći na sprečavanju činjenja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode šest lica.
      Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, prilikom legitimisanja lica S.O. i D.D. iz Novog Grada i A.V. iz Banjaluke, te B.I. iz Banjaluke, pronašli i oduzeli, kod lica S.O. jednu bijelu papirnu maramicu u kojoj se nalazila upakovana zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase 3,28 grama, kod lica D.D. jednu pvc vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase 4,85 grama, a kod lica A.V. jednu imrovizovanu cigaretu tzv. džoint sa tragovima sagorijevanja u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase 0,38 grama, a kod lica B.I. pvc vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase 1,37 grama i plastična mrvilica. Nad licem S.P. će biti izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, a licima D.D. i A.V. i B.I. su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. 
     Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, lišili su slobode lice S.P. iz Banjaluke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru. Policijski službenici su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, legitimisali lice S.P. koje se tom prilikom, dalo u bijeg te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, ali je sustignuto i lišeno slobode.  Prilikom bjega lice S.P. je od sebe odbacilo aluminijumsku foliju, u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“ ukupne bruto mase 1,35 grama.  
      Policijski službenici su lišili slobode lice D.T. iz Banjaluke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Naime, policijski službenici su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, izvršili kontrolu putničkog vozila marke „Ford“ kojim je upravljalo lice D.T., koje je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge „Kanabis“ u organizmu. 
O navedenom su obaviješteni dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.