Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Evidenitirano krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“

| Foča | Ponedeljak, 30. januar 2023.

           

Policijski službenici Policijske stanice Čajniče  28.01.2023. godine lišili su slobode četiri lica iz Afganistana inicijala O.T., E.A., R.A. i H.R. zbog sumnje da su počinili krivino djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Dana 28.01.2022. godine oko 06.45 časova Policijskoj stanici Čajniče prijavljen je požar od strane oštećenog lica na pomoćnom objektu u mjestu Staronići, opština Čajniče, te da se isti širi i prijeti da se prenese na ostale pomoćne objekte. Na lice mjesta pored službenika Policijske stanice Čajniče izašli su i radnici Vatrogasne jedinice Čajniče koji su spriječili širenje požara dok je jedan pomoćni objekat izgoreo. Operativnim radom na terenu utvrđeno je da su navedena lica od strane Državne granične policije  kontrolisana i zadržana na ulazu u Čajniče.

O svemu obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“. Navedena lica su  29.01.2023. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata na dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.