Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila na području PU Gradiška

| Gradiška | Ponedeljak, 20. mart 2023.

 

            Policijska uprava Gradiške obavještava vozače motornih vozila da će se od 21. marta do 27. marta 2023. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, vršiti  kontrola učesnika u saobraćaju, automatskim mjerenjem prekoračenja  dopuštene brzine kretanja pomoću dva radarska sistema tzv. ''presretači''.

Evidentiranje prekršaja vršiće se u pokretu, istovremeno u dolasku i odlasku. Direktna kontrola brzine kretanja motornih vozila vršiće se u slučaju prekršaja prekoračenja ograničenja brzine koja je veća od 20 km/h, kada je prekršaj počinjen vozilom bez registarskih oznaka, motociklom u dolasku i kada je prekršaj počinjen sa inostranim registarskim oznakama, a u svim drugim slučajevima evidentirani prekršaji naknadno će se obrađivati, te će vozači dobiti obavještenje o učinjenom prekršaju na prijavljenu adresu prebivališta.

Bitno je napomenuti danavedeni uređaji posjeduju memomriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

Policijska uprava Gradiška apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.