Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Na javnom mjestu konzumirana „Marihuana“

| Banja Luka | Petak, 12. maj 2023.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 11.05.2023. godine, oko 02,00 časa su lišili slobode lica G.P. i A.J. iz Banja Luke, jer su zatečena kako na javnom mjestu konzumiraju opojnu drogu „Marihuanu“.

Vršeći redovne poslove i zadatke, policijski službenici su zatekli G.P. i A.J. kako na javnom mjestu konzumiraju improvozovanu cigaretu „džoint“. Prilikom obavljanja razgovora, G.P. je dobrovoljno predalo policijskim službenicima zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ umotanu u improvizovanu cigaretu ukupne mase 0,6 grama.

Izvršenim testiranjem na prisustvo opojnih droga utvrđeno je da je lice A.J. pozitivno na prisustvo opojne droge „THC“. Oba lica su lišena slobode i sprovedena u službene prostorije.

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka, Odjeljenje za prekršaje, koji je naložio policijskim službenicima da se licu G.P. uruči prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga a licu A.J. uruči prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i da se zadrži u službenim prostorijama do zakonom predviđenog roka.