Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Taktičko-pokazna vježba MUP-a RS i KPZ Foča

| Foča | Petak, 11. oktobar 2019.

     Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Kazneno-popravnim zavodom Foča organizuje u četvrtak, 17.10.2019. godine u Foči združenu taktičko pokaznu vježbu sa scenarijem talačke situacije i pobune u KPZ Foča.
      Planirani učesnici vježbe su Centar za obuku, Specijalna antiteroristička jedinica, Policijska uprava Foča, jedinice žandarmerije Foča, Trebinje, Istočno Sarajevo i Pale, Pregovarački tim MUP-a RS, KPZ Foča (Jedinica policije i službe obezbjeđenja), Interventna jedinica Sudske policije, Helikopterski servis RS, Vatrogasna jedinica Foča i Služba hitne pomoći Foča.
      
Cilj vježbe je uvježbavanje i provjera obučenosti pripadnika MUP-a RS, kao i zajedničko uvježbavanje svih jedinica i pripadnika KPZ Foča.
       
Imajući u vidu da se dio vježbe odvija u samom krugu KPZ Foča, mole se svi predstavnici medija koji su zainteresovani za praćenje ovog događaja, da do utorka, 15. oktobra do 12,00 časova dostave imena predstavnika novinara, snimatelja i foto-reportera na meilmediji@mup.vladars.net, kako bi im se omogućio ulazaku KPZ.