Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Edukativna predavanja o bezbjednosnim rizicima na internetu za roditelje i i djecu u Foči

| Foča | Petak, 28. februar 2020.

     U okviru obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta02.03.2020. godine, u 18 časova, za roditelje i nastavnike,  u amfitetaru „Srednjoškolskog centra“ u Foči, biće održano predavanje  i panel diskusija na temu „Bezbjednosni rizici korišćenja društvenih mreža“.
  
Predavanje će održati inspektor u Upravi za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Aleksandar Miladinović u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Foča kao i  specijalista medicinske psihologije Aleksandra Salamadić.
    
Predavanje  na istu temu ali prilagođeno učenicima srednje škole kao i učenicima devetih razreda biće održano u utorak 03.03.2020. godine i to u „Srednjoškolskom centru“ Foča u 12,20 časova , a u OŠ „Sveti Sava“ od 13,20 časova.
   
Cilj predavanja  je da se učenici  upoznaju sa bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža, kako preventivno djelovati te koja su to neprihvatljiva ponašanja i zakonom sankcionisana u ovoj oblasti, dok je cilj predavanja za roditelje da dobiju adekvatne informacije o uticaju interneta na djecu kao i o načinima zaštite od opasnosti od interneta.
      Pozivamo predstavnike medija da proprate navedeni događaj
.