Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

PU Prijedor realizuje kampanju „Budi oprezan-oružje nije igračka“

| Prijedor | Utorak, 16. novembar 2021.

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizuju aktivnosti kampanje „Budi oprezan-oružje nije igračka“ koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 15. novembra do 31. decembra.

U periodu kampanje policijski službenici će intenzivirati rad policije u zajednici i kroz podjelu informativnog letka upoznati građane o  posljedicama koje mogu nastati nestručnom i nezakonitom upotrebom vatrenog oružja, do kojeg najčešće dolazi na okupljanjima građana kao što su proslave, svadbe, krštenja, rođendani i druga slavlja.

Podjsećamo da slavlja i okupljanja građana nisu ni mjesta ni povod za upotrebu vatrenog oružja i da je svaka nezakonita upotreba vatrenog oružja kažnjiva odredbama Krivičnog zakonika Republike Srpske, Zakona o javnom redu i miru i Zakona o oružju i municiji.

Imajući u vidu da je u prethodnom periodu upotreba vatrenog oružja protivno zakonskim propisima imala za posljedicu i ranjavanje lica, Policijska uprava Prijedor poziva građane da svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici ili pozivom na bepsplatan broj 122, što mogu učiniti i anonimno.

Učinite svoje okruženje bezbjednim. Ne dozvolite da se radost pretvori u tugu!

Napomena: Izjava za medije planirana je 17. novembra 2021. godine u 10,00 časova na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru gdje će biti organizovana podjela letaka.