Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Obilježavanje deset godina Mreže žena MUP RS –RS WPON

| Banja Luka | Četvrtak, 25. novembar 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač pozdraviće sutra, 26. novembra 2021. godine u 12,00 časova u Konferencijskoj sali zgrade Vlade Republike Srpskeprisutne na događaju koji se organizuje  povodom obilježavanja deset godina postojanja i rada Udruženja Mreže žena MUP RS –RS WPON.

            Događaju će prisustvovati i drugi zvaničnici Republike Srpske, rukovodioci u Ministarstvu unutrašnjih poslova,  članice Mreže žena, predstavnici ambasada i nevladinog sektora.

Mreže žena MUP RS –RS WPON je tokom deset godina postojanja i rada realizovala niz projekata i učestvovala u aktivnostima koje se odnose na edukaciju policijskih službenika u oblasti rodno-zasnovanog nasilja, postupanje sa žrtvama i svjedocima krivičnih djela iz oblasti krvnih i seksualnih delikata i drugih, ali organizovale javne kampanje poput onih koje su se odnosile na animiranje većeg broja djevojaka da se prijave da konkurišu na Policijsku akademiju, da postanu prva žena pripadnica u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici i sl.

Snimatelji će moći da snime ovaj događaj, a planirane su i izjave za novinare.