Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Ministar i direktor policije RS u posjeti školskoj policijskoj stanici

| Banjaluka | Petak, 30. oktobar 2009.

     U okviru Uprave za policijsko obrazovanje formirana je školska policijska stanica koja će funkcionisati 24 časa dnevno, po principima organizovanja i rada policijskih stanica Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a u kojoj će biti angažovani studenti Visoke škole unutrašnjih poslova MUP RS.  

Povodom početka rada školske policijske stanice, ovu „najmlađu“ policijsku stanicu MUP RS posjetiće u ponedjeljak, 2. novembra 2009. godine u 11 časova ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo i direktor policije Republike Srpske dr Uroš Pena.

Školska policijska stanica organizuje se radi pravovremenog, efikasnog i stalnog obavljanja poslova obezbjeđenja Visoke škole unutrašnjih poslova, kao i izvođenja situacione nastave i praktičnih vježbi studenata Visoke škole.

Ciljevi ovakvog načina rada su da se studentima omogući da ovladaju praktičnim iskustvom i da steknu potrebna znanja o poslovima policije, izvodeći praktične vježbe i uvježbavajući postupanja u konkretnim situacijama, koristeći i usavršavajući dosadašnja iskustva u radu policije.   

Školska policijska stanica smještena je u objektu Uprave za policijsko obrazovanje, na Bulevaru Vojvode Živojina Mišića 10A, Banjaluka.