Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Bezbjedna vožnja u zimaskim uslovima

| Doboj | Srijeda, 11. novembar 2009.

U sklopu akcije koju MUP-a RS provodi pod nazivom „Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima“, pripadnici CJB Doboj, u saradnji sa AMD, vrše preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila i njihove pripreme za vožnju u zimskim uslovima.

Kontrola i priprema vozila za zimske uslove vrši se u sjedištima AMD u: Doboju, Tesliću, Modriči, Šamcu, Derventi, Brodu i Lončarima, opština Donji Žabar, a podrazumijeva kontrolu rashladne tečnosti, dubine gazećeg sloja, pneumatika, svjetlosno signalnih uređaja, viskoziteta kočione tečnosti, kontrolu opreme i dr. Tokom akcije radnici AMD otklanjaju manje kvarove na svjetlosno-signalnim uređajima, zamjenu metlica brisača, demonstriranje ispravnog postavljanja lanaca na točkove i sl.

Navedene aktivnosti mogu se medijski propratiti na sljedećim lokacijama:

- 12.11.2009. godine u Ulica Jug Bogdana (kod pravoslavne crkve) u Doboju; izjavu za medije daće komandir PSBS Doboj, Dragan Sušić, u 13,00 časova

- 13.11.2009. godine, na magistralnom putu M-17 u Šamcu; izjavu za medije daće komandir PSBS Šamac, Dragan Šarčević u 09,00 časova.

- 13.11.2009. godine u Kninskoj ulici u Derventi, izjavu za medije daće komandir PSBS Derventa, Željko Đurić, u 09,00 časova

Tokom akcije vozačima biće podijeljeni leci koji sadrže savjete za bezbjednu vožnju u zimskim uslovima.