Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Zajedničkim snagama u prevenciju maloljetničke delinkvencije

| Banja Luka | Petak, 27. novembar 2009.

U sklopu realizacije projekta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, „Prevencija maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama», Policijska stanica Kozarska Dubica, organizovala je predavanje učenicima i nastavnom osoblju na temu prevencije vršnjačkog nasilja, zloupotrebe duvanskih proizvoda, alkohola i droga i prijetnji podmetnutim eksplozivom, kao i bezbjednost djece učesnika u saobraćaju.

Navedenom predavanju, održanom dana 26.11.2009.godine u prostorijama Srednje mješovite škole «Nikola Tesla» u Kozarskoj Dubici, odazvalo se oko 150 srednjoškolaca i većina nastavnog osoblja pomenutog srednjoškolskog centra.

Pored sprečavanja kriminalnog i socijalno neprihvatljivog ponašanja kod djece i omladine i podizanja bezbjednosti učenika i nastavnog osoblja u školama i neposrednoj blizini škola na što viši nivo, jedan od prioritetnih ciljeva navedenog projekta, jeste i jačanje saradnje, komukacije, partnerstva i povjerenja između policije, ciljnih grupa i drugih subjekata, kao i angažovanje svih segmenata i institucija društvene zajednice u prevenciji maloljetničkog prestupništva.

Predstavnici lokalne televizije medijski su podržali početak realizacije navedene kampanje, a navedeni prilog biće emitovan tokom večernjeg informativnog programa.

Navedeno predavanje, predviđeno je i u Osnovnoj školi «Sveti Sava» u Kozarskoj Dubici, dana 27.11.2009.godini, sa početkom u 12:30 časova.

Pozivamo medije da proprate ovaj događaj.