Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Zajedničkim angažovanjem doprinesimo bezbjednosti zajednice

| Banja Luka | Četvrtak, 17. decembar 2009.

U sklopu realizacije projekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Rad policije u multietničkim zajednicama“ i „Prevencija maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama, predstavnici Policijske stanice Srbac, organizuju javnu tribinu kako bi podsjetili građane da je u očuvanju bezbjedne zajednice neophodno aktivno učešće svih članova društva.

Cilj navedenih kampanja je unapređenja partnerskih odnosa sa konstituivnim narodima, nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama, te sprečavanja kriminalnog i socijalno neprihvatljivog ponašanja kod djece i omladine i podizanja bezbjednosti učenika i nastavnog osoblja u školama i neposrednoj blizini škola na što viši nivo.

Pored navedenih, prioritetni ciljevi jesu i jačanje saradnje, komukacije, partnerstva i povjerenja između policije, ciljnih grupa i drugih subjekata, kao i angažovanje svih segmenata i institucija društvene zajednice u poboljšanju uslova svakodnevnog života i rada.

Imajući u vidu da uskoro nastupa vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, kada se u skladu sa iskustvima iz prethodnih godina, može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava kao i nezakonita upotreba oružja, radnici policije prisutne će upoznati sa dozvoljenim pirotehničkim sredstvima, podsjetiti da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva Zakonom, te precizirati da roditelji, odnosno staratelji snose odgovornost za postupke maloljetnika.

Navedena tribina održaće se u prostorijama Centra za kulturu, u petak, 18. decembra 2009.godine, sa početkom u 18:00 časova.