Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

U Banja Luci edukacija osnovaca: „Petarde nisu igračke“

| Banja Luka | Ponedeljak, 21. decembar 2009.

Imajući u vidu da uskoro nastupa vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, kada se u skladu sa iskustvima iz prethodnih godina, može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja, a imajući u vidu štetnost posljedica proisteklih iz njihove nezakonite upotrebe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje akciju čiji je cilj da upozori građane na opasnosti koje prijete od nezakonite upotrebe pirotehničkih sredstava i oružja.

S tim u vezi, radnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka organizovali su kraće edukativno predavanje kako bi učenike osnovne škole,kao rizičnu grupu, upoznali sa dozvoljenim pirotehničkim sredstvima, te podsjetili da ne postoji bezopasna pirotehnika, kao i da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva Zakonom.

Tom prilikom, učenicima će biti podijeljen i promotivni materijal – pismeni leci sa zakonskim konsekvencama i opasnostima usljed nedozvoljene upotrebe oružja i pirotehničkih sredstava.

Navedena edukacija održaće se u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u banjolučkom naselju Lauš, u utorak, 22. decembra 2009.godine, sa početkom u 12:40 časova.

Jedan od ciljeva navedene akcije je i da građani predstojeće praznike obilježe u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način.

Pozivamo zainteresovane medijske kuće, ako i sve građane da prisustvuju ovom predavanju.