Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Najave | Informisanje javnosti » Najave

Potpisivanje memoranduma o službenoj saradnji MUP RS i Policije Brčko distrikta

| Banjaluka | Utorak, 12. januar 2010.

    Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo i šef Policije Brčko distrikta Goran Lujić potpisaće sutra, 13. januara 2010. godine u 12 časova memorandum o službenoj saradnji i stručnoj pomoći u uspostavljanju elektronskog vođenja evidencija u oblasti potražne djelatnosti i elektronske razmjene podataka.

Ministar Čađo ovom prilikom će šefu Policije Brčko distrikta uručiti i softver za razmjenu podataka i novu bazu podataka i aplikaciju za potražnu djelatnost koje su za potrebe Policije Brčko distrikta razvili IT stručnjaci MUP RS.
U okviru ove stručne pomoći, a u cilju što uspješnijeg uključivanja Policije Brčko distrikta u proces elektronske razmjene podataka, što je i jedna od ključnih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima, MUP RS je izvršio i edukaciju informatičara Policije Brčko distrikta da održavaju i dalje razvijaju potražne djelatnosti.

Memorandum će biti potpisan u sali za sastanke Službe ministra unutrašnjih poslova RS (Administrativni centar Vlade RS, lamela B, 5 sprat), a izjave za novinare predviđene su odmah nakon potpisivanja.