Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

| Banjaluka | Četvrtak, 06. maj 2004.

Sektor krim. policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, 05.05.2004. godine, Okružnom tužilaštvu u Banjaluci podnio je izvještaj protiv G. K. (1979.) iz Banjaluke, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške tjelesne povrede (nad D. P. ispred ugostiteljskog objekta ”Balbek” u Banjaluci). Policijska stanica Trebinje, 05.05.2004. godine, Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnijela je izvještaje, protiv:
B. D. (1975.) iz Trebinja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe. Prije tri dana, na naročito drzak način od V. R. iz Trebinja, otuđio je njenu torbu, dok je prethodnog dana na sličan način od N. Đ. oteo njenu tašnu, u kojoj se nalazio foto-aparat, 70 KM i lična dokumenta. Otuđene torbe policija je pronašla u Trebišnjici. B.D. je inače poznat kao konzument opojnih droga;
Drugi izvještaj podnesen je protiv M. Đ. (1976.) iz Trebinja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe (dva akumulatora sa kamiona parkiranih u krugu preduzeća AD ”Travunija” u Trebinju). Policijska stanica Pelagićevo, 05.05.2004. godine, nadležnom Tužilaštvu podnijela je izvještaj protiv P. M. (1973.), nastanjen u mjestu Čović Polje, opština Srpsko Orašje, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici (nad svojom suprugom). Centar javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, 04.05.2004. godine, Tužilaštvu BiH podnio je izvještaj protiv S. L. (1982.), nastanjena u mjestu Kadino Selo, opština Pale, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo krivotvorenje novca (prilikom vraćanja kusura u prodavnici u kojoj je zaposlena stavila je u opticaj falsifikovanu novčanicu u apoenu od 50 KM). U ugostiteljskom objektu ”Zoka” u Derventi, 05.05.2004. godine oko 20,30 časova, javni red i mir međusobnom tučom, lupanjem inventara i prozora, narušilo je sedam identifikovanih lica iz Dervente. Protiv svih učesnika su preduzete odgovarajuće zakonske mjere. Policijskoj stanici Bijeljina, 05.05.2004. godine, još tri identifikovana lica prijavila su da ih je vlasnik agencije ”Elita”, B. G. iz Bijeljine, tokom prošle godine prevario prilikom posredovanja u kupovni i prevodu zemljišta, oštetivši ih za ukupan iznos od 10.000 KM i 7.000 evra. Operativni rad je u toku. Prema podacima centara javne bezbjednosti i Dežurnog operativnog centra MUP RS, na području Republike Srpske, 05.05.2004. godine, prijavljeno je 41 krivično djelo (21 teška krađa, 14 krađa i šest ostalih krivičnih djela); 28 narušavanja javnog reda i mira; 30 saobraćajnih nezgoda u kojima je dvoje lica teško i 14 lakše povrijeđeno; i dva samoubistva.


Preuzmi dokument