Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

MUP RS proslavio slavu, Svetog Arhangela Mihaila

| I.Sarajevo | Nedelja, 21. novembar 2010.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo poručio je danas u Istočnom Sarajevu da u policiji Srpske nema mjesta onima koje se bave korupcijom ili su sami korumpirani.

Povodom slave MUP RS, u Istočnom Novom Sarajevu otvorena je nova Policijska stanica Istočno Sarajevo.

Govoreći o značaju otvaranja nove stanice u Istočnom Sarajevu, ministar Čađo je naglasio da svako poboljšanje uslova rada policije na području Istočnog Sarajeva ima značaj i za građane ovog prostora, jer pokazuje da nisu zaboravljeni, niti će ikada biti.
Prema njegovim riječima, u sklopu policijske stanice nalazi se i lokacija za izdavanje ličnih dokumenata, koji bi trebalo da od naredne sedmice bude u funkciji i na usluzi građanima Istočnog Sarajeva.
"I to je samo dio napora koji smo činili, posebno prošle godine, kada smo uspjeli da u 95 odsto lokacija osposobimo na ovaj ili sličan način sve ove prostore", istakao je Čađo i dodao da ovo nije jedini zahvat koji je MUP činio u proteklim godinama na ovom prostoru.

On je naveo da u narednom periodu ostaje da se riješi smještaj za odjeljenje saobraćajne policije, te jedinice za podršku, dok će u narednom četverogodišnjem mandatu na listi prioriteta biti i rješavanje pitanja smještaja CJB-a i policijske stanice na Palama.

Direktor Policije Republike Srpske  Gojko Vasić rekao je da je cilj policije da područje Istočnog Sarajeva bude što stabilnije, a što će može postići poboljšanjem uslova za rad pripadnika policije na ovom prostoru.
On je istakao da se u ovaj grad, zbog blizine, prenosi i kriminal iz federalnog Sarajeva, koji je veliki grad i kao takav ima mnogo kriminala.

"Vodeći računa o svom razvoju, MUP nastoji da bude u službi građana i on, planirajući svoj razvoj i objekte, nastoji da bude tamo gdje je najpotrebnije i gdje će dati najbolje efekte", naglasio je Vasić nakon otvaranja novih prostorija Policijske stanice Istočno Sarajevo.
Kada se govori o opremanju, kaže direktor Policije RS, tu se ne misli samo na objekte, već i na tehničko opremanje - primjenu raznih informatičkih i drugih tehničkih uređaja, koji pomažu da policija radi brže, jednostavnije i efikasnije, odnosno da ima manje troškove, a bolje rezultate.
"Mi nastojimo da primijenimo sva ona savremena saznanja u borbi protiv kriminala, sve ono što se uspješno koristi u sprečavanju kriminaliteta, kako kroz represivno, tako i preventivno djelovanje, i da građanima, za što manje novca, damo što je moguće bolju bezbjednosnu situaciju", istakao je Vasić.

Na svečanom prijemu, ministar Čađo je uručio srebreni znak Policije RS predstavnicima opština Istočno Novo Sarajevo, Novi Grad i Prijedor.
Ministar unutrašnjih poslova Srpske promovisao je pripadnike policije koji su postigli izuzetne rezultate u radu. NJih 11 nagrađeno je novčano, 50 odsto od plate, dok je 17 policajaca dobilo zahvalnice.

Slavu MUP RS, ministru Čađi i svim pripadnicima Ministarstva čestitao je Predsjednik Republike Srpske.
"Ovom prilikom želim da pripadnicima MUP-a RS odam priznanje za dosadašnje angažovanje i poželim puno uspjeha u daljem radu", navodi se u čestitki predsjednika Milorada Dodika.
Predsjednik Republike izrazio je uvjerenje da će u narednom periodu svi zajedno nastaviti sa poboljšanjem organizacionog, kadrovskog i materijalnog stanja u Ministarstvu, što će njegovim pripadnicima omogućiti postizanje još boljih rezultata u ostvarivanju osnovnih funkcija i zaštiti lične i imovinske bezbjednosti građana.