Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Novogodišnji prijem za pojedince koji su se iskazali u spašavanju ljudskih života

| Banjaluka | Srijeda, 26. decembar 2012.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo danas je organizovao prijem za policijske službenike, pripadnike Republičke uprave civilne zaštite i Vatrogasnog saveza, te pojedince koji su se ove godine istakli u humanosti, spašavanju ljudskih života i profesionalnom obavljanju dužnosti.
On je istakao je da profesionalne podvige u spašavanju ljudskih života treba isticati kao primjer i motivaciju pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i drugih službi da daju svoj maksimum u zaštiti građana Republike Srpske. „Imamo iza sebe kompleksnu godinu po različitim segmentima, ali kada pogledamo činjenice koje govore o onome što jesu rezultati rada moramo reći da je u okolnostima u kojima funkcionišemo uložen ogroman napor i da su postignuti vrlo dobri rezultati“, izjavio je ministar Čađo. Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da je jako važno da policajci imaju proaktivan stav kada se nađu u blizini mjesta ili događaja koji su potencijalno opasni za živote građana.
„Bez obzira da li su na poslu ili ne, policajci su uvijek u službi građana“, istakao je Vasić.
Na prijemu kod ministra unutrašnjih poslova i direktora Policije Srpske danas su bili Vladimir Vujasinović - pripadnik Specijalne jedinice policije koji je sa kolegama u Šušnjarima kod Laktaša iz rijeke Vrbas izvukao ženu koja je namjeravala da se ubije, te Rano Pepić - pilot helikoptera Specijalne jedinice policije koji se istakao u spašavanju ljudskih života i dostavljanja pomoći građanima u snijegom zavijanim područjima prilikom snježnih nepogoda u januaru i februaru.
Ministar Čađo danas je ugostio i Dušana Kneževića - policijskog službenika iz Doboja koji je sa kolegom ubijedio nepoznatu ženu da ne skoči sa mosta, Momčila Rajaka - policijskog službenika iz Rogatice koji je sa kolegom u januaru ove godine spasio iznemoglog starca koji je ostao zavejan u kući.
Na prijemu su bili i Safet Mukanović - policijski službenik iz Trebinja koji je u novogodišnjoj noći sa kolegom uspješno spriječio naoružanog maloljetnika u pucnjavi na diskoteku, te Slobodan Milaković – deminer koji obavlja složene i opasne zadatke upravljajući deminerskom mašinom na miniranim područjima.
Priliku da ih zbog učinjenih humanih gestova prime ministar unutrašnjih poslova i direktor Policije i imali su i Jovica Kezić - vatrogasac iz Banjaluke koji je nakon teške saobraćajne nezgode u Verićima, kod Banjaluke uspio da sa kolegama izvuče zaglavljenu osobu u uništenom vozilu, kao i Boban Kusturić - direktor Helikopterskog servisa Srpske čiji su pripadnici iskazali visok stepen požrtvovanosti u spašavanju ljudskih života i dostavljanja pomoći građanima u snijegom zavijanim područjima Republike Srpske u januaru i februaru.